BV Portföy, Joygame Pre-IPO GSYF’yi Duyurdu

BV Portföy Yönetimi A.Ş., Türkiye’nin ilk oyun şirketlerinden olan ve son  2 yılda 18 kat büyüyen Joygame’e yatırım yapma fırsatı sunuyor. Halka arz hazırlıklarına başlayan Joygame’e “BV Portföy – Joygame Pre-IPO GSYF” aracılığı ile ortak olmak mümkün.  Fonun lansmanı 5-6 Eylül’de “Mobidictum Game Industry Conference 2023”te gerçekleşti.

Sinema ve Müzik endüstrisinin toplamından çok daha büyük olan ve hemen her krizden büyüyerek çıkmayı başaran oyun sektöründe fırsatlar ve yenilikler tükenmiyor. Özellikle akıllı telefonların ve tabletlerin hayatımızın ayrılmaz bir parçasına dönüşmesi ile oyunlar PC ve konsol ile sınırlı kalmayıp mobil dünyaya taşmış ve 3 milyar üzerinde kullanıcının günlük hayatının ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. 200 milyar Amerikan Dolarının üzerinde bir büyüklüğe sahip olan küresel oyun sektörünün yapay zeka, karma gerçeklik, sosyal ağlar, web 3.0 ve metaverse ile entegre olmaya başlaması ile oyun deneyimi oyuncular için daha da derinleşirken yatırımcılar için de yeni ve heyecan verici fırsatlar ortaya çıkmaktadır.

Türkiye, 500’ün üzerinde oyun geliştirme stüdyosu ve uluslararası başarılı çok sayıda oyunu ile küresel oyun ekosistemde güçlü ve kalıcı bir yere sahiptir. Özellikle son yıllarda hem PC hem de mobil platformlarda Türkiye’de geliştirilen oyunlar yüz milyonlarca kullanıcıya erişmiş ve her yıl milyar dolar üzerinde ihracat geliri yaratmaktadır.

2009 yılında kurulan Joygame oyun ekosisteminin önemli oyuncularındandır. PC ve Mobil oyun kategorilerinde 100 milyondan fazla oyuncuya sahip olan Joygame, bünyesindeki 19 yaratıcı oyun stüdyosu ile dünyanın dört bir yanındaki oyunculara benzersiz deneyimler yaşayacakları geniş bir oyun evreni sunmaktadır. Oyun tasarımı ve geliştirme, data analitiği, global oyuncu hizmetleri, oyun içi etkinlik yönetimi ve dijital pazarlama alanlarında yaklaşık 150 kişilik güçlü ekibi ile faaliyetlerine kesintisiz bir şekilde devam eden Joygame, Türkiye’nin en tecrübeli oyun şirketleri arasında anılmaktadır. Joygame, yetenekli oyun stüdyolarını finansal olarak desteklerken deneyimli ve tecrübeli ekibiyle oyun girişimcilerine de destek vermektedir. Bir süredir halka arz çalışmalarını yürüten Joygame, BV Portföy Yönetimi aracılığıyla artık yatırımcılarla buluşuyor.

Boğaziçi Ventures iştiraki olan BV Portföy, sadece teknolojiye yatırım yapan ya da teknoloji ile yönetilen girişim sermayesi yatırım fonları (GSYF), değişken ve serbest yatırım fonları kurmaktadır. Yaratıcı teknoloji odaklı yatırım fonları arasına yepyeni bir fon eklemeye hazırlanan BV Portföy, Joygame Pre-IPO GSYF Fonu ile yatırımcılara son 2 yılda 18 kat büyüyen Joygame’e ortak olma  fırsatı sunuyor.

5-6 Eylül Haliç Kongre Merkezi’nde dijital oyun sektörünün tüm oyuncularını bir araya getiren Mobidictum Konferansı’nda BV Portföy, Joygame Pre-IPO GSYF Fon lansmanını gerçekleştiriyor. Daha fazla bilgi ve röportaj talepleriniz için [email protected] adresine e-posta gönderebilirsiniz ya da konferansta standımızı ziyaret ederek detaylı bilgi alabilirsiniz.

Yatırım fonu ile ilgili web sayfasına da aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.bvportfoy.com/tr/fon/bv-portfoy-joygame-pre-ipo-girisim-sermayesi-yatirim-fonu

Facebook
Twitter
LinkedIn

DİĞER HABERLER

BOĞAZİÇİ VENTURES

E-BÜLTEN‘E KAYIT OLUN

Mail adresiniz ile Boğaziçi Ventures E-bülten’e kayıt olabilirsiniz.