Boğaziçi Ventures Sosyal Etki Raporu Yayınlandı

Türkiye’nin yenilikçi girişim sermayesi şirketi Boğaziçi Ventures, 2022 yılında toplam 21 teknoloji girişimine yatırım yaparken, sürdürülebilirlik stratejisi doğrultusunda düzenli halde gerçekleştirdiği sosyal etki ölçümlemesi raporunu yayınladı. 

2015 yılında teknoloji girişimleri tarafından kurulan Boğaziçi Ventures, farklı dikey ve coğrafyalarda teknoloji şirketlerine yatırım yapan fonların kurulması, yönetilmesi ve yatırım yaptığı start-up şirketlerine üst düzey katma değer yaratmaya odaklanan lider bir alternatif yatırım şirketidir. ‘Değerden büyümeye’ sürdürülebilirlik stratejisini ilke edinen Boğaziçi Ventures, 2020 yılından bu yana devam ettirdiği sürdürülebilirlik ve sosyal etki çalışmalarının çıktıları olan ölçümlemeleri raporlamaktadır.

Boğaziçi Ventures sürdürülebilirliğin girişim ve yatırım ekosistemdeki etkisinin farkındalığı ile, ESG yönetimini tüm iş süreçlerine entegre ederek sosyal ve çevresel etkileri değerlendirmek ve yönetişim uygulamalarını güçlendirmek için portföy şirketleri birlikte etkin bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Yatırım yaptığı şirketleri sadece ekonomik olarak desteklemek ile yetinmeyen Boğaziçi Ventures, portföy şirketlerinin sürdürülebilir başarılar elde etmesi için de büyüme aşamalarında da sürekli destek vermektedir. ‘Disruptive innovation’ olarak tanımladığı  yatırım vizyonu doğrultusunda, sürdürülebilir bir dünya için yenilikçi ve yaratıcı teknoloji projelerine yatırım yapan şirket, sürdürülebilirlik vizyonunu da bunun bir uzantısı olarak görmektedir. Yatırım stratejisine ve sürdürülebilir büyüme misyonuna uygun olarak yatırımlarına yön veren Boğaziçi Ventures, büyüme aşamasındaki portföy şirketlerine de sürdürülebilirlik ve sosyal etki vizyonunu aktarmayı önemsemektedir.

2023 yılında yayınladığı ve yatırımcıları ile düzenlediği toplantıda paylaştığı Sosyal Etki Raporunda Boğaziçi Ventures ve iştiraklerinin Birleşmiş Milletler üyesi ülkeler tarafından 2030 yılı sonuna kadar ulaşılması amaçlanan Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı temel alarak gerçekleştirdiği çalışmaları ve yaratılan değeri şeffaf bir şekilde paylaşmaktadır. Şirketin yatırım döngüsünü ESG Yönetimine uygun yöneterek ekonomik büyüme hedefini gerçekleştirmeyi ilke edindiklerine değinen Boğaziçi Ventures CEO’su Barış Özistek 2022 yılını değerlendirdiği açıklamasında ‘‘İklim değişikliği ile mücadeleden iç ve dış paydaşlarımızın gelişimine, ve toplumsal cinsiyet eşitliği, çeşitlilik ve fırsat eşitliği konusundaki çalışmalarımıza kadar birçok alanda sürdürülebilirlik stratejimize bağlı kalarak ekosistemimize ve paydaşlarımıza değer yaratmaya gayret ediyoruz. Özellikle ülkemizde bizim ekosistemimizde henüz yüksek denebilecek öncelikte yer almayan sosyal etki konusu, ülkemizin girişim ekosisteminin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için oldukça önemli konulardan birisi. Uluslararası iyi örnekleri de yakın takip ederek, bu konudaki gelişmeleri içselleştirmekle kalmıyor, aynı zamanda paydaşlarımızın farkındalığını artırmak için de çalışmalar yapıyoruz’’ şeklinde konuştu.

Boğaziçi Ventures tarafından açıklanan rapora göre portföyünde yer alan şirketlere 2022 yılı boyunca 340 saatlik mentorluk verilirken ortalama 47 iş bağlantısı gerçekleşti. Yatırım yaptığı portföy şirketlerinin toplam müşteri tabanı yüzde 206 büyürken ekip büyüklüğü de yüzde 35 arttı. Portföy şirketlerinin yüzde 18’den fazlası, Boğaziçi Ventures’ın büyüme yatırımından birkaç ay sonra İngiltere’den Romanya’ya, ABD’den Afrika ülkelerine uzanan uluslararası pazarlara açılmıştır.

2022 yılında iç ve dış paydaşlarının görüşlerini alarak bir önceliklendirme çalışması gerçekleştiren Boğaziçi Ventures, 2023 yılında yeni yatırımlar ve portföy şirketlerinin devam yatırımları için 200 milyon TL kaynak ayırdığını belirtti. Boğaziçi Ventures, 2023 yılında da yarattığı etkiyi büyütmeye devam ettirmek için çalışmalarına devam etmektedir..

Boğaziçi Ventures Hakkında:

Boğaziçi Ventures, farklı dikey ve coğrafyalarda teknoloji şirketlerine yatırım yapan fonların kurulması, yönetilmesi ve yatırım yapılan portföy şirketlerine üst düzeyde katma değer yaratılmasına odaklanan lider alternatif yatırım şirketidir. Bugüne kadar 100 adedin üzerinde teknoloji şirketine yatırım kararı almış Boğaziçi Ventures ortakları ve ekibi, teknoloji girişimlerinde aktif rol almakta, girişimcilere uluslararası başarılara giden yolda sağladığı mentörlük ve know-how transferi ile eşlik etmektedir.

Boğaziçi Ventures grup şirketleri, yatırımcıların ihtiyaçlarına göre özel fonlar da kurup yönetmekte ve dijital paralar için saklama hizmetleri sağlamaktadır. Boğaziçi Ventures bünyesindeki BV Portföy Yönetimi A.Ş. ise bireysel ve kurumsal yatırımcılara yönelik Sermaye Piyasası Kanununa tabi yatırım fonlarının kuruluşu ve yönetimi alanında hizmet sunmaktadır. BV Portföy girişim sermayesi yatırım fonları ile halka açık teknoloji şirketlerinin hisse senetlerine yatırım yapan fonlar kurmak ve yönetmeyi amaçlamaktadır. Boğaziçi Ventures hakkında daha fazla bilgi almak için: www.bogaziciventures.com

Facebook
Twitter
LinkedIn

DİĞER HABERLER

BOĞAZİÇİ VENTURES

E-BÜLTEN‘E KAYIT OLUN

Mail adresiniz ile Boğaziçi Ventures E-bülten’e kayıt olabilirsiniz.